Make your own free website on Tripod.com
 
::Menu
Kelas Iqra
Album Kelas Iqra
Nasyid
::Website Saya
Fotosanasini
Koleksi Dr Masitah
Koleksi Dr Ikmal 1
Koleksi Dr Ikmal 2
::Berita Pelabuhan
Pelabuhan Sandakan
Website LPPS
::Menarik
Kalender Hijriah
Islamik Wallpaper
Nada dering/logo Islamik
Kaligrafi Islam
::Dr Masitah Jawab
-Pakai minyak wangi ada  alkohol 
-Bawa pulang lauk kenduri 
-Tipu tuntutan kerja lebih masa
-Perbezaan anak susuan dgn anak angkat 
-Guna wang suami sekadar perlu 
::Artikel Lepas
-Keagungan Solat
-Kebesaran Solat
-Menjaga waktu solat
-Konsep & huraian doa
-Konsep ibadah dlm kerja
::Dr Ikmal
-Anjuran berkahwin
-Memilih pasangan
-Tujuan berkahwin
-Kerugian bagi perempuan yg menolak perkahwinan
-Pertunangan
-Adat walimatul urus yg haram
::Ahlan wasahlan marhaban bikum
Assalamu'alaikum..
Alhamdulillah dengan izin kudrat dan hiradat Allah Subhanallahu Wa Ta'ala dapat juga saya teruskan web nii...InsyaAllah saya akan cuba perbaiki dari masa ke semasa demi manfaat kepada masyarakat dan khususnya kepada masyarakat Islam kite...
Semoga gembira berada diweb ini.Sudi kiranya anda buat sebarang komen di Buku Pelawat saya yang terletak kat sebelah tuu.
Anda dibenarkan menyalin sebarang maklumat dari web ini untuk tujuan dakwah.Semoga kita semua diberkati Allah S.W.T. InsyaAllah...
dari webmaster
::Artikel Pilihan
Bertukar Agama,bukan berubah keturunan
Mengapa saya pilih Islam?
Sekali pandang, raut wajah Ustaz Mohd Noor Lee bin Abdullah Lee saling tidak tumpah seperti seorang pemuda Melayu. Apatah lagi, apabila berbicara kepetahannya berbahasa Melayu begitu terserlah. 
Dengan `tebal muka', penulis bertanyakan kesahihan status beliau sebagai seorang mualaf. 
Dan sebaik sahaja terpacul pengakuan yang beliau berketurunan Cina Siam, dilahirkan di Singapura dan dibesarkan di Kelantan, penulis menarik nafas lega.
Menurut Penolong Pegawai Agama Islam di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) yang ditemui di Bangunan Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam ini, pengIslamannya kira-kira 18 tahun lalu, pada mulanya bukan disertakan rasa keinsafan, keikhlasan dan kefahaman tentang agama Islam sebagai agama sebenar tetapi secara ikut-ikutan.
Seterusnya...
::Tokoh Islam
Hassan Bandung
Bagi masyarakat Islam di Malaysia, Hassan Bandung atau nama sebenarnya AhmadHassan merupakan seorang tokoh agama yang dikenali ramai.
Beliau yang juga dianggap sebagai tokohulama nusantara, lebih dikenali diIndonesia kerana peranannya dalam PersatuanIslam ( Persis ) yang memangterkenaldisana.
Ahmad Hassan dilahirkan di Singapura pada tahun 1887 dengan nama kecilnyaHassan Bin Ahmad. Ayahnya berasal dari India bergelar Pandit. Sementara ibunyaMuznah berasal dari Palekat Madras, India dan mempunyai asal-usul dari Mesir,tetapi lahir di Surabaya.
Seterusnya...
::Artikel Pilihan
Keagungan Solat
Diriwayatkan dalam beberapa hadis bahwaAllahS.W.T.sangat suka kepada orang tertentu,satu daripadanya ialahorangyangmeninggalkantempat tidurnya yang dikongsi dengan isteri atau suamiyangdicintainyadanmenyibukkan dirinya dalam solat Tahajud pada malam hariyangdingin.
Allah SWT amat suka padanya,berbangga dengannyadan walaupun Allah Maha Mengetahui ,ditanyanya kepada malaikat apakah yangmenyebabkan hambanya itu meninggalkan tempat tidurnya serta berdiri seumpama itu.
Seterusnya...
 
Fotosanasini

Sheikh Ahmad Yasin dibunuh
MyMasjid

Masjid Daerah Sandakan
Tel: 089-224567

Masjid Negeri Sabah
089-243117
Berita Islam Sedunia

Berita Islam
Hakcipta © demimasa.cjb.net  2000-2004